Basiscursus Coaching

Spelling- of rekenproblemen, dyslexie of dyscalculie… Het ene probleem, brengt vaak het andere met zich mee, zoals: leer-, gedrags- of motivatieproblematiek. Wie adequaat wil begeleiden, moet ook coach kunnen zijn. Terwijl de therapeut in u de leerling stimuleert met praktische oefeningen, maakt de coach in u hem of haar mentaal weerbaarder, sterker en zelfstandiger. Dit doet u door coachende gesprekjes te voeren en het beste in de leerling naar boven te halen. Het doel hiervan is de leerling zich zo goed en zelfstandig mogelijk te laten bewegen in de thuisomgeving (gezin/familie) en de (leer)omgeving.

In de Basiscursus Coaching leert u leerlingen professioneel en effectief in hun ontwikkeling te begeleiden. U ontwikkelt een scherp beroepsbeeld en werkt aan uw eigen persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie, u bent zelf immers uw belangrijkste instrument. Er komen veel direct toepasbare werkvormen en coachmodellen voorbij die u direct in kunt zetten om maatwerk te leveren in uw eigen specifieke werkomgeving.

 

Programma

Dag 1: Wie ben ik als coach?

  • Bewustwording van eigen coachprofiel
  • Communicatie: de basis

Dag 2: Wie is de leerling?

  • Pedagogiek
  • Maatwerk
  • Weerstand en Interventies
  • Zelfsturing en Autonomie

We adviseren u van te voren het boek ‘Krachtgericht coachen’ van F. Korthagen & E. Nuijten (ISBN: 9789462365452) door te lezen, zodat u met deze voorkennis zoveel mogelijk uit de cursus zelf kunt halen.

Informatie over de KMO-portefeuille

KWeC is erkend KMO-dienstverlener. Dit houdt in dat u via de KMO-portefeuille subsidie krijgt als u ingeschreven bent KMO. Voor kleine organisaties is de subsidie 40 procent op de netto cursusprijs.

De Nederlandse en Belgische belastingdienst stelt dat alle cursisten uit Belgie BTW moeten betalen als dit georganiseerd wordt door een Nederlandse cursusorganisatie. Bij cursussen die wij geven in Belgie wordt door ons de BTW geheven en afgedragen. Indien een cursist uit Belgie in Nederland een cursus volgt dient de BTW verlegd te worden.

Deze informatie geven wij u ter kennisneming, u kunt hier geen rechten aan ontlenen. Voor meer informatie over de KMO-portefeuille verwijzen wij u naar de website: http://www.kmo-portefeuille.be.

Voor wie?

Leerkrachten, logopedisten, kinesitherapeuten/fysiotherapeuten, ergotherapeuten, orthopedagogen en psychologen. Werkt u in een andere discipline met leerlingen/cliënten en wilt u graag deze cursus volgen, dan kunt u altijd contact opnemen of u ook kunt aansluiten.

SBU

15 contacturen

Cursusleider

Cursusdata

Data Tijd Locatie Prijs Info
20-02-2020, 21-02-2020 09.00-17.15 uur Beveren-Waas 495,- euro ex. BTW Inschrijven
06-04-2020, 07-04-2020 09.00-17.15 uur Oostkamp-Brugge 495,- euro ex. BTW Inschrijven
29-10-2020, 30-10-2020 09.00-17.15 uur Oostkamp-Brugge 495,- euro ex. BTW Inschrijven

Overige cursussen