Oefenen is een.

Coachen is twee. 

Zelfstandigheid is drie.

 

Spelling- of rekenproblemen, dyslexie of dyscalculie… Het ene probleem, brengt vaak het andere met zich mee, zoals: leer-, gedrags- of motivatieproblematiek. Wie adequaat wil begeleiden, moet ook coach kunnen zijn. Terwijl de therapeut in u de leerling stimuleert met praktische oefeningen, maakt de coach in u hem of haar mentaal weerbaarder, sterker en zelfstandiger. Dit doet u door coachende gesprekken te voeren en het beste in de leerling naar boven te halen. Het doel hiervan is de leerling zich zo goed en zelfstandig mogelijk te laten bewegen in de thuisomgeving (gezin/familie) en de (leer)omgeving.

In de Basiscursus Coaching leert u leerlingen professioneel en effectief in hun ontwikkeling te begeleiden. U ontwikkelt een scherp beroepsbeeld en werkt aan uw eigen persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie, u bent zelf immers uw belangrijkste instrument. Er komen veel direct toepasbare werkvormen en coachmodellen voorbij die u direct in kunt zetten om maatwerk te leveren in uw eigen specifieke werkomgeving.

 

Programma

Dag 1: Wie ben ik als coach?

  • Bewustwording van eigen coachprofiel
  • Communicatie: de basis

Dag 2: Wie is de leerling?

  • Pedagogiek
  • Maatwerk
  • Weerstand en Interventies
  • Zelfsturing en Autonomie

We adviseren u van te voren het boek ‘Krachtgericht coachen’ van F. Korthagen & E. Nuijten (ISBN: 9789462365452) door te lezen, zodat u met deze voorkennis zoveel mogelijk uit de cursus zelf kunt halen.

 

Informatie over de KMO-portefeuille 

KWeC is geregistreerd KMO-dienstverlener en voor deze cursus kunt u gebruik maken van de KMO-portefeuille. Dit houdt in dat u bij de Vlaamse Overheid subsidie aan kunt vragen als u zich registreert op de website van de KMO-portefeuille. Voor kleine organisaties is de subsidie 30 procent op de netto cursusprijs.

De Nederlandse en Belgische belastingdienst stelt dat alle cursisten uit Belgie BTW moeten betalen als dit georganiseerd wordt door een Nederlandse cursusorganisatie. Bij cursussen die wij geven in Belgie wordt door ons de BTW geheven en afgedragen. Indien een cursist uit Belgie in Nederland een cursus volgt dient de BTW verlegd te worden.

Deze informatie geven wij u ter kennisneming, u kunt hier geen rechten aan ontlenen. Voor meer informatie over de KMO-portefeuille verwijzen wij u naar de website: http://www.kmo-portefeuille.be.

 

Meer informatie over KWeC en de KMO-portefeuille vindt u hier: KWeC geregistreerd KMO-dienstverlener.

 

Zelfstudie

15 uur

SBU

  • 15 contacturen

Voor wie?

  • Leerkrachten, logopedisten, kinesitherapeuten/fysiotherapeuten, ergotherapeuten, orthopedagogen en psychologen. Werkt u in een andere discipline met leerlingen/cliënten en wilt u graag deze cursus volgen, dan kunt u altijd contact opnemen of u ook kunt aansluiten.
Aljosja van der Baan

Cursusleider

Aljosja van der Baan

Aljosja van der Baan is afgestudeerd veranderkundige, lerares in het voortgezet onderwijs en coach van leerlingen, studenten en leerlingcoaches.

Cursusdata

24-02-2022 | 25-02-2022 09.00-17.15 uur Hasselt 495,00 euro ex. BTW info Inschrijven
17-10-2022 | 18-10-2022 09.00-17.15 uur Antwerpen 495,00 euro ex. BTW info Inschrijven