Interesse in de achtergrond en de motivatie van de oprichters van Kwalitatieve Workshops en Cursussen, kortweg KWeC? Carine en Heinz stellen zich graag even voor.

Aangenaam: Carine

“Elke dag leren om nóg beter te worden.”

In 1992 ben ik gestart als logopedist. In 2004 ook als dyslexiespecialist. In 2007 heb ik samen met Hanneke Wentink de ‘Basiscursus Dyslexie: praktisch van A tot Z’ ontwikkeld. Sindsdien ben ik cursusleider.

Door de groeiende vraag naar cursussen heb ik ervoor gekozen om mijn eigen praktijk te minimaliseren. Maar ik begeleid nog steeds leerlingen met lees- en spellingproblemen of dyslexie in mijn praktijk of op school. Daarnaast ben ik ook ontwikkelaar van de KWeC-methodiek. Dit is een multisensoriële spellingmethodiek. Verder heb ik de cursussen ‘Spellingspecialist’, ‘Leesspecialist‘ en voor België de ‘Praktische cursus Technisch Lezen’ en de ‘Praktische cursus Spelling’.

Mijn cursussen geef ik ook ‘incompany’ op scholen en voor samenwerkingsverbanden. Professioneel meters maken en contact houden met de werkvloer is voor mij essentieel. Hierin vind ik de motivatie en inspiratie voor het ontwikkelen van nieuwe cursussen en methodieken en het bijslijpen van bestaande.”

Aangenaam: Heinz

“Professionele kennis moet voelen als een goede vriend”

“Mijn roots liggen in de horeca. Zo ben ik manager geweest van een Middeleeuws restaurant en een Jazzcafé in de Randstad. Na de verhuizing naar Friesland heb ik 5 jaar gewerkt als exploitatiemanager voor de voetbalclub Cambuur-Leeuwarden. In 2006 ben ik gestart met Vergadercafé It KWeC-hûs in Hitzum.

Doordat de ‘cursuspoot’ maar bleef groeien, ben ik me medio 2011 volledig gaan focussen op het managen en regelen van alle KWeC-cursussen en Leergoed. Leergoed is het bedrijf dat onderwijsmateriaal ontwikkelt en verkoopt, onder andere voor de KWeC-methodiek. In alles wat ik doe staat de klantwens centraal. Een cursus volgen moet ook prettig zijn. Als voormalig horecamanager vind ik het daarom belangrijk dat ook het eten en drinken en alles eromheen perfect geregeld is.

De groei van KWeC

In 2002 is KWeC opgericht door Carine en Heinz Manderfeld. Samen hebben zij hun krachten gebundeld om steeds meer mensen cursussen aan te bieden over dyslexie, dyscalculie, logopedie en coaching.

Zo ontwikkelt Carine cursussen, voert deze uit en houdt de accreditaties voor logopedisten, leerkrachten, remedial teachers, psychologen en orthopedagogen bij. Heinz is de spil van de volledige organisatie van KWeC en neemt de communicatie en administratie op zich. De echte “regeleend” van het bedrijf. Ze mogen zichzelf dan ook oprecht dé grondleggers van KWeC noemen.

Vanaf 2011 worden de cursussen door heel Nederland gegeven in Van der Valk hotels. Zo kunnen ze veel mensen bereiken en de hotels zijn perfecte locaties om cursussen te geven. Een goed georganiseerde cursus waar deelnemers na het volgen ervan direct praktisch mee aan de slag kunnen in combinatie met uitstekende horecafaciliteiten geeft de deelnemers het gevoel dat ze niet alleen een cursus volgen, maar dat het voor hen ook een dagje uit is.