KWeC staat voor Kwalitatieve Workshops en Cursussen. De eerste doelstelling van KWeC is dan ook goed verzorgde praktische workshops en cursussen aan te bieden voor deelnemers uit het onderwijs en/of de zorg met cursusleiders die zowel vanuit de wetenschap als vanuit de praktijk goed op de hoogte zijn van het vakgebied waarover zij onderwijzen.

Een andere doelstelling is dat de deelnemers meteen de volgende werkdag aan de slag kunnen met wat ze tijdens de cursus hebben geleerd. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn alle cursussen intensief en de cursusleiders zijn allen zeer benaderbaar, waardoor deelnemers direct vragen kunnen stellen om zo het optimale uit de cursus te kunnen halen.

KWeC is gespecialiseerd in dyslexie, dyscalculie, OMFT/logopedie en coaching.

Om deelnemers letterlijk zoveel mogelijk tegemoet te komen, worden de cursussen door heel Nederland gegeven bij Van der Valk hotels. Vooral de basiscursussen worden zo verspreid mogelijk gepland. De verdiepingscursussen worden meestal centraler gegeven in de locaties Zwolle, Nieuwerkerk-Rotterdam, Cuijk-Nijmegen, Eemnes en Tilburg.

In België zijn de cursuslocaties Gent, Oostkamp-Brugge, Beveren-Waas, Hasselt en Diegem-Brussel.

Voor alle cursussen geldt dat de K van KWeC voorop staat, waardoor een cursusdag voelt als een leerzaam dagje uit.