Meten is een. 

Interpreteren is twee.

Protocollair behandelen is drie. 

 

Bij Oromyofunctionele therapie (OMFT) geldt: meten is weten. Ten eerste, omdat meting van onder meer de sterkte van spieren die van invloed zijn op de gebits- of kaakvorm duidelijkheid geeft of een OMFT behandeling nodig is. Ten tweede, omdat meting inzicht geeft over het effect van de behandeling. En ten derde, omdat behandelen volgens hét protocol-OMFT van Peter Helderop de gewenste resultaten geeft. Logisch dus dat de Verdiepingscursus OMFT veel aandacht besteedt aan: metingen, protocollen en orofaciale musculatuur. Maar natuurlijk wordt eerst de kennis van de basiscursus opgehaald en opgefrist. Tevens komen tandheelkundige kennis en terminologie, waaronder Pseudo klasse II en III, het maken van correcte gebitsfoto’s en Trainers® aan de orde. Inbreng van een casus van een eigen (live) patiënt wordt aangeraden. Indien mogelijk komt Niels van der Valk van MRC Europe uit Waalwijk een lezing geven over het belang van het aanpakken van afwijkend mondgedrag en hoe de logopedist een belangrijke rol inneemt in het gezond op laten groeien van kinderen. De brede opzet maakt deze cursus geschikt voor zowel logopedisten, mondhygiënisten, tandartsen en orthodontisten die de ‘Basiscursus OMFT’ al gevolgd hebben.

Inhoud van de Verdiepingscursus OMFT:

– Korte herhaling basiscursus met veel interactie van de cursisten
– Verdieping oro-faciale musculatuur
– Praktijk: optimaliseren van het werken met Payne-lamp en Force-scale en het leren werken met en/of optimaliseren van het werken met het OMFT measuring station 430 en IOPI
– Herhaling tandheelkundige kennis in relatie tot OMFT, aangevuld met Pseudo klasse II en III
– Uitgebreide behandeling van OMFT-casussen
– Behandelingsmogelijkheden OMFT mede m.b.v. Trainers: Infant trainers, T4K, T4B en Myobraces K1. Enige kennis over het gebruik van Trainers wordt bekend verondersteld.

Deelname aan de Verdiepingscursus OMFT is uitsluitend mogelijk voor logopedisten die eerder de tweedaagse basiscursus ‘Logopedie en Tandheelkunde’ hebben gevolgd. U dient uw eigen materiaal mee te nemen, dus Force-scale, Paynelamp met goede batterijen, indien in bezit uw OMFT measuring station 430, IOPI of myoscanner. Tevens is het handig om uw camera mee te nemen. Het is verstandig uw naam op het materiaal te vermelden.

De training wordt gegeven door Peter Helderop (logopedist) en Niels van der Valk (Myofunctional Europe).

Verplichte literatuur: deze wordt u voor de cursus toegestuurd

 

Informatie over de KMO-portefeuille 

KWeC is geregistreerd KMO-dienstverlener en voor deze cursus kunt u gebruik maken van de KMO-portefeuille. Dit houdt in dat u bij de Vlaamse Overheid subsidie aan kunt vragen als u zich registreert op de website van de KMO-portefeuille. Voor kleine organisaties is de subsidie 30 procent op de netto cursusprijs.

De Nederlandse en Belgische belastingdienst stelt dat alle cursisten uit Belgie BTW moeten betalen als dit georganiseerd wordt door een Nederlandse cursusorganisatie. Bij cursussen die wij geven in Belgie wordt door ons de BTW geheven en afgedragen. Indien een cursist uit Belgie in Nederland een cursus volgt dient de BTW verlegd te worden.

Deze informatie geven wij u ter kennisneming, u kunt hier geen rechten aan ontlenen. Voor meer informatie over de KMO-portefeuille verwijzen wij u naar de website: http://www.kmo-portefeuille.be.

 

Meer informatie over KWeC en de KMO-portefeuille vindt u hier: KWeC geregistreerd KMO-dienstverlener.

 

SBU

  • 16 contacturen

Voor wie?

  • Logopedisten
  • Mondhygiënisten
  • Tandartsen
  • Orthodontisten
  • Tandarts- en orthodontieassistenten.
Peter Helderop

Cursusleider

Peter Helderop

Dhr. Peter Helderop, logopedist Na zijn studie logopedie aan de Leidse Hogeschool heeft hij zich in 1989 gevestigd als logopedist in Vlaardingen en vanaf 1991 in Monster, Poeldijk, Naaldwijk, Maasdijk, Wateringen, Rijswijk, ‘s Gravenzande en Honselersdijk. Twee van zijn logopediepraktijken zijn gevestigd in een tandartsenpraktijk. Hij heeft zijn aanvullende opleiding op het gebied van de oromyofunctionele-, stem-, stotter-, spraak- en taaltherapie in zowel binnen als buitenland opgedaan. Het grootste deel van de tijd is hij werkzaam in de logopediepraktijk.

Cursusdata

07-04-2022 | 08-04-2022 08.30-17.00 uur Beveren-Waas 555,- euro ex. BTW info Inschrijven
19-12-2022 | 20-12-2022 08.30-17.00 uur Oostkamp-Brugge 555,- euro ex. BTW info Inschrijven