Het spellingtraject ‘Spellingproblemen!? En dan?!’ is het antwoord op wat je wel kan en wil doen om spellingproblemen te verhelpen en te voorkomen. Veel leerlingen doen hard hun best om bij te komen met spelling door het (extra) werk dat ze van de leerkracht/ib’er/rt’er/logopedist krijgen goed te maken en te leren.

Hoe afschuwelijk is het dan voor het zelfvertrouwen van deze leerlingen als het spellingniveau maar niet omhoog wil gaan? Hard werken zonder resultaat is goed om de faalangst te vergroten, buikpijn te kweken en een hekel te hebben of krijgen aan spelling. Jammer, want er is zoveel (evidence en practice based) te doen waardoor leerlingen wel vooruit gaan, zelfvertrouwen krijgen en veelal zelfs ook lol krijgen in spelling. Wat en hoe legt Carine Manderfeld u uit in 6 modules.

Deze cursus is als open inschrijving te volgen, zie https://kwec.nl/cursus/spellingspecialist, maar op veler verzoek nu ook als in company. Zo kan uw hele school deze cursus volgen op tijden die u uitkomen in uw eigen omgeving, of u organiseert deze cursus zelf als open inschrijving voor uw eigen samenwerkingsverband.

De hele cursus bestaat uit 6 modules, waarbij het belangrijk is dat er minimaal 2 à 3 maanden tussen module 5 en 6 zit, zodat alle deelnemers zelf aan de slag kunnen in hun eigen werksituatie met het aangeleerde van de eerdere modules.

Dit spellingtraject is gevalideerd bij Registerleraar voor 60 RU (registeruren).

SBU

 • 60 uur
 • Voor wie?

  • Uw hele school of bij kleinere scholen misschien twee of drie teams met elkaar. Ook kan deze cursus gegeven worden voor uw samenwerkingsverband, waarbij leerkrachten/ib’ers/rt’ers/logopedisten/orthopedagogen/psychologen zich in kunnen schrijven. Deze cursus is namelijk geschikt voor zowel onderwijs als zorg.
  Carine Manderfeld

  Cursusleider

  Carine Manderfeld

  Carine Manderfeld (1969) heeft haar opleiding Logopedie gevolgd in Rotterdam. Na haar afstuderen in 1992 is ze daar direct een eigen praktijk begonnen, waarbij haar interesse voor lees- en spellingsproblemen al van het begin af aan groot was, mede doordat er in haar familie aan alle kanten dyslexie voorkomt.