Trots

Trots op onze nieuwe website. Wij zijn in dit geval Heinz en Carine Manderfeld van Cursuscentrum KWeC.
Een nieuwe website met een nieuw tabblad: Schrijven. We hebben weer nieuwe cursussen en wel op het gebied van schrijven. Zowel in Nederland (Hart voor goed Schrijfonderwijs) als in België (De Kracht van goed Schrijfonderwijs), die goed bij ons cursuscentrum passen. Het ontwikkelen van een goed handschrift en/of het herstellen van slechte dan wel onleesbare handschriften is van groot belang. Schrijven is de ruggengraat van elk vak. Een mooie doorgaande lijn dus met de tabbladen Dyslexie en Dyscalculie.
Een nieuwe website met ook een nieuw item: een blog. Dit blog wordt bijgehouden door Carine.

Blog

Een blog. ‘Daar begin ik niet aan!’, dacht ik altijd. Maar nu kriebelde er iets. Er gebeurt zoveel in onderwijs- en zorgland, dat ik graag mijn kennis en kunde wil delen. Van oude wijsheden tot en met nieuwigheden, van nu tot en met verleden. Mijn passie ligt bij het geletterd krijgen van alle leerlingen. Mijn doel is dan ook, dat ik me om moet scholen. Mijn doel is dat alle leerlingen goed onderwijs krijgen op lees- en spellinggebied (waarbij ook het rekenen natuurlijk niet mag ontbreken), zodat ze allen geletterd van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs gaan.

Zover is het echter nog lang niet. We zijn met elkaar hard bezig om te doen wat we kunnen, maar ondanks alle goede bedoelingen, holt het leesonderwijs achteruit (Pisa, 2018 en samengevat NRO) in plaats van een inhaalslag te maken. Ik zal proberen zoveel mogelijk zowel vanuit het onderwijs als vanuit de zorg informatie te delen. De onderwerpen waar het over gaat, zullen de onderwerpen zijn die ook te maken hebben met de cursussen die wij geven.

Om duidelijkheid te scheppen zal ik als het om leerkrachten of begeleiders in de zorg gaat ‘zij’ gebruiken (terwijl daar natuurlijk net zo goed ‘hij’ gelezen kan worden) en als het om leerlingen/cliënten gaat, zal ik het over ‘hij’ hebben, terwijl het ook ‘zij’ kan zijn. Tenslotte is het voor mijn gevoel absoluut ‘het blog’ en niet ‘de blog’, zoals ik vaak zie staan. En ja, het mag allebei, dus zal ik ‘het blog’ gebruiken. Veel leesplezier en niet alleen van dit blog. Vooral ook veel leesplezier tijdens het lezen van (kinder)boeken!

Bron: http://www.woordenlijst.org